Over ons

Ons team bestaat uit deskundige, ervaren en bevlogen trainingsprofessionals die bewezen hebben dat zij hun publiek kunnen boeien, inspireren en motiveren.

Language

Language Partners Academy

De LP Academy verzorgt:

 1. de Opleiding tot Professioneel Taaltrainer;
 2. didactische vaardigheden voor trainers;
 3. communicatieve vaardigheden voor trainers;
 4. culturele vaardigheden voor trainers;
 5. managementvaardigheden voor trainers;
 6. specialistische en branche-gerelateerde vaardigheden;
 7. masterclasses over leren en welke rol het brein, geheugen, emotie en intelligentie hierin spelen;
 8. masterclasses over taalverwerving;
 9. workshops in het kader van persoonlijke ontwikkeling: NLP, psychologie en vitaliteit.

Visie en Missie

Visie en Missie

Visie

Het werkveld van professionele trainers verandert sneller dan ooit. We bedienen cursisten uit de babyboomgeneratie, de generatie X en de generatie Y; cursisten die ieder op hun geheel eigen wijze leren en creëren. Methoden en technieken ontwikkelen zich eveneens in een hoog tempo. Daarnaast spreekt het voor zich dat professionals zich voortdurend verder bekwamen in hun vakgebied. Alle reden voor professionele trainers om te investeren in hun permanente educatie.

Missie

De LP Academy stelt zich ten doel trainers  in alle fasen van hun loopbaan permanente educatie  en ondersteuning te bieden die de kwaliteit voor henzelf en voor hun opdrachtgevers herkenbaar maakt:

 1. Kennismaking met het vakgebied voor beginnende taaltrainers.
 2. Permanente educatie voor ervaren taaltrainers.
 3. Persoonlijke ontwikkeling.
 4. Specialistische  masterclasses en workshops voor iedereen die belang stelt in het vakgebied.

Team

Team

Jetteke

Na haar studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht heeft Jetteke altijd functies gehad waarbij talenkennis een belangrijke rol speelde. Als frontofficemedewerker in het Sofitel Los Angeles, manager groepsreizen bij een Limburgse touroperator en in verschillende commerciële functies bij Koninklijke Mosa Maastricht heeft zij haar Engelse, Franse en Duitse talenkennis altijd veelvuldig gebruikt en kent zij als geen ander het belang van talenkennis op de werkvloer. Sinds 6 jaar is Jetteke actief in de talenbranche en sinds oktober 2016 is zij programmamanager bij de Language Partners Academy. Als programmamanager geeft zij vorm aan het aanbod van de diverse trainingen en workshops voor taaltrainers en is zij mede verantwoordelijk voor de werving van nieuwe trainers.

Pracella

Na 8 jaar voor een zelfstandig bestuursorgaan te hebben gewerkt als inkoop assistent heeft Pracella de stap gemaakt naar een kleinere organisatie waarin zij haar nieuwe rol als office manager met alle enthousiasme invult. Als office manager houdt zij zich dagelijks bezig met het boekbestelproces, zorgt zij dat het schrijfmateriaal op tijd bij de cursist terecht komt en regelt zij o.a. allerlei inkoop en facilitaire zaken voor de vestiging in Den Haag. Haar passie voor plannen en organiseren neemt ze dan ook mee in haar werkzaamheden voor de Language Partners Academy. Het leukste vindt Pracella dat zij zich verbonden voelt met de trainers, en het eerste contact dat zij met hen heeft.

Trainers

Trainers

René 
René studeerde o.a. Engels, Vakdidactiek & en Onderwijskunde. Van 1985 tot 2004 was hij werkzaam voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen, eerst als taaltrainer Engels en NT2, later als cultuurtrainer, internationaal consultant, accountmanager en teamleider. Sinds 2003 houdt hij zich actief bezig met de implementatie van online leerstrategieën. Zijn kennis en ervaring brengt hij in de LP Academy in met workshops op het gebied van online leren en course design. Ook is hij cursusleider bij de Opleiding tot Professioneel Taaltrainer.

Virginia
Virginia is sinds 2012 de voornaamste trainer voor (intensieve) Business English cursussen en maatwerktrainingen op de vestiging Berg en Dal. Virginia geeft les aan cursisten van alle leeftijden, met diverse culturele achtergronden en uit uiteenlopende branches. Ook werkt ze voor de afdeling Trainers & Trainingen, waar ze met haar collega’s onder andere aan diverse blended learning projecten gericht op “Het Nieuwe Leren” werkt. Hierover geeft zij ook workshops over aan nieuwe trainers.

Ralf 
Ralf beschikt over meer dan 15 jaar ervaring als trainer Business English in de zakenwereld (IT, telecoms en financiën). Hij verzorgt groeps- en individuele training aan cursisten uit verschillende sectoren: financieel, energie, waterbeheer, accountancy, juridisch, bouw en de overheid. Daarnaast verzorgt hij diverse workshops, ontwikkelt programma’s, cursussen en online training-modules. Ralf is betrokken bij diverse workshops en trainingen van de Language Partners Academy.

Evelien
Evelien coacht trainers vanuit de vestiging in Berg & Dal en verzorgt een groot aantal workshops voor de Language Partners Academy, zoals Leerstijlen, Online leren en het inrichten van programma’s op maat. Zij heeft Franse Taal- en Letterkunde gestudeerd (deels in Caen, Normandië) en sinds ze in 2009 NT2 Didactiek heeft gedaan, is ze ook actief als trainer Nederlands als Tweede Taal (NT2).

Tosca 
Tosca heeft de afgelopen jaren gewerkt als docent Nederlandse Taalvaardigheden aan de Associate Degrees van Rotterdam Academy. Daarnaast geeft zij zakelijke taaltrainingen, o.a. bij Language Partners. Hierbij ziet zij het als een belangrijke taak om een veilige en krachtige leeromgeving te creëren, waarin de studenten zich betrokken voelen en het idee krijgen dat ze op een heldere en efficiënte manier les krijgen. Haar ervaringen over haar vakgebied brengt zij bij de LP Academy over aan (aspirant) NT2- taaltrainers.

Helene 
Hélène is taaltrainer Frans bij Language Partners. Daarnaast is zij ook schrijfster en beëdigd vertaler. Als trainer streeft ze ernaar dat elke cursist, ongeacht zijn of haar achtergrond, aanleg en leerstrategie, het beste uit zichzelf haalt. Hélène is betrokken bij de workshop Adaptief Leren.

Partners

Partners

LP logo payoff RGB