LP Academy

De LP Academy website is in de lucht! Wat het leuke is van het nieuwe aanbod van de LP Academy is dat het grensoverschrijdend is. We kijken naar alle invalshoeken van het vak en van de personen die daarin een rol spelen (stakeholders). Daarom zijn verschillende topics zowel interessant voor trainers en taaltrainers als voor managers, HR-functionarissen, inkopers en andere geïnteresseerden uit het bedrijfsleven.

Naast het aanbod voor trainers die al jaren taaltrainingen verzorgen, is De Opleiding tot Professioneel Taaltrainer ook geschikt voor docenten uit het regulier onderwijs die zich willen omscholen, studenten die een universitaire studie hebben afgerond en die zich oriënteren op een vervolgopleiding, of op werk, en voor andere doelgroepen die een talige achtergrond hebben en die hiermee aan de slag willen.

Het vak taaltrainer is een bijzonder vak en de trainer staat steeds weer voor een nieuwe uitdaging. In korte tijd moet hij nieuwe cursisten – met verschillende achtergronden, verwachtingen, taalvaardigheidsniveaus, doelstellingen, leerstijlen – testen, inschalen, inschatten en ‘op maat’ een training aanbieden die een optimaal resultaat oplevert (ROI) dat beantwoordt aan de verwachtingen van alle stakeholders.

Ik ben dan ook erg blij met de bijdrage van Mirjam Pol die in het traject Masterclasses Teaching Excellence een aantal modules gaat verzorgen op het gebied van het functioneren van het brein, haar heldere uiteenzetting over static en growth mindset en de enorme impact op ons dagelijkse leven, zonder dat we ons daarvan bewust zijn. In de laatste modules van de Masterclasses Teaching Excellence gaat zij in op het omgaan met weerstand. Wie haar eerder heeft horen optreden, zal verheugd zijn over de kans om interactief en heel praktisch met deze interessante materie aan de slag te gaan.

Het taaltrainersvak heeft zoveel kanten dat ik het na al die tijd nog steeds boeiend vind. Dat wij de trainers die dit vak met hart en ziel uitvoeren met dit mooie aanbod kunnen faciliteren, is een nieuwe stap voorwaarts in het professionaliseren van het vakgebied.

Geschreven door: Yvonne Stadt

Speak Your Mind

*