Eerste lesdag van de Opleiding tot Professioneel Taaltrainer

Op 16 september jl. startte de nieuwe lichting van de Opleiding tot Professioneel Taaltrainer. Deze training, gegeven door de Language Partners Academy, bestaat uit 6 modules.
Deelneemster Douwke schreef voor ons haar ervaringen op van deze eerste dag.

Op een steenworp afstand van Den Haag centraal station, in een prachtige wijk tussen de ambassades, bevindt zich de trainingslocatie van Language Partners Academy. Vandaag start de nieuwe lichting van de Opleiding tot Professioneel Taaltrainer.
De groep deelnemers bestaat uit taaltrainers die zichzelf verder willen bekwamen of die hun kennis willen opfrissen. Of, mensen die nog geen taaltrainer zijn maar dat willen worden. Ik ben vooral benieuwd wat het inhoudt om trainer te zijn. Zelf heb ik altijd in een commerciële omgeving gewerkt en dat doe ik nog steeds. Maar met de studie Nederlandse Taal en Communicatie in mijn zak, heb ik toch altijd een stiekeme ambitie om te trainen.
De eerste module “Managing expectations” start uiteraard met de vraag wat onze verwachtingen zijn van deze opleiding en van deze module. Yvonne geeft een helder overzicht van de opbouw en de inhoud van de verschillende modules. Omdat vandaag niet iedereen aanwezig is, worden een paar onderwerpen doorgeschoven naar de volgende les, zodat niemand deze stof hoeft te missen.
Dan duiken we direct in de stof van vandaag. Trainer Yvonne Stadt is vriendelijk, duidelijk en neemt een aanzienlijk portfolio van ervaring met haar mee. Dat geeft vertrouwen. En wordt waargemaakt. Ze geeft op een prettige manier les en zet de theorie kracht bij met leuke voorbeelden. Yvonne zorgt ook dat alle deelnemers aan het woord komen en laat ons nadenken over praktijkvoorbeelden uit ons eigen werk. Er is voldoende interactie en een actieve deelneming is vereist!
Aan het eind van de dag kijk ik terug op een geslaagde eerste sessie. Ik kan meteen aan de slag met de stof, ook in mijn huidige functie. Wat is het toch leuk om aan jezelf te werken, je eigen competenties te versterken en jezelf verder te ontwikkelen. Een aanrader voor iedereen die vaker voor een groep staat!

 

Meer weten over de Opleiding tot Professioneel Taaltrainer? Bekijk hier alle modules. (Deze zijn ook los te volgen!)

Speak Your Mind

*